Min søndag er lastet med

image

For noen måneder siden fant jeg det kuleste puslespillet jeg har sett, nemlig verdenskartet i antikke farger. Jeg bar det stolt hjem og viste til samboern min, og hans første reaksjon var: 4000 biter?! Det viste seg fort at bordet ikke var stort nok, og vi ikke raske nok, til å legge dette herlige puslespillet uten at det kom til å ta over spisebordet helt. Siden i vinter har puslespillet bare ventet på å bli lagt, og nå er vi endelig i gang! For en uke siden fant vi nemlig løsningen. En puslematte som var stor nok! Det er opprinnelig ment til opptil 3000 biter, men det går akkurat med 4000 også, fant vi ut etter litt regning. Så nå er helgene fylt av sortering og leting og uendelige rekker med bord og flagg og stedsnavn jeg ikke kjenner igjen. Kun avbrutt av kaffe og Disneyfilmer.

Omtrent samtidig som jeg kjøpte puslespillet, kom Frozen på kino. Jeg var umiddelbart forelsket, og etter å ha sett filmen opptil flere ganger på rad, og hørt på filmmusikken til jeg kunne hver tone utenat, bestemte jeg for at nå skulle jeg se alle Disney-klassikerne. I rekkefølge fra Snøhvit til Frozen. Det er mitt største filmprosjekt noensinne. De gamle filmene er sjarmerende, men til tider litt trege og utdaterte. Spesielt de ble som ble laget under andre verdenskrig er ganske sære, da flere av hovedtegnerne til Disney var sendt ut i krigen, og de filmene som ble produsert er flere kortfilmer som tilsammen utgjør rundt en time. De er inspirert av Latin-Amerika og musikk, og er til tider en blanding av spillefilm og tegnefilm. Jeg må innrømme at jeg ikke synes disse filmene er blandt Disneys beste, men prosjektet mitt går ut på å se alle i rekkefølge, og da må disse også med. Jeg gleder meg til jeg kommer litt ut i rekka, til filmer som Jungelboken, Aristokattene og Tarzan. Det er lenge siden jeg har sett disse filmene.

Denne søndagen har jeg fått sett Bambi, og tre av disse filmene som ble laget under andre verdenskrig. Den ene var mer reiseskildring, den andre mer barne-tv med mye Donald, den tredje en serie musikkinnslag med varierende illustrasjoner til. Helt ærlig, hadde jeg ikke lovet meg selv å se alle i rekkefølge så hadde jeg nok ikke sett disse tre siste. Samtidig er det litt ålreit å endelig ha sett dem, selv om jeg ikke visste at de fantes før jeg slo opp en liste over alle Disneys klassikere i rekkefølge. Det ultiamte målet er å se Frozen igjen, etter å ha sett alt før det først, selvsagt. Det var Frozen, og en Disney-kassett hos mamma, som inspirerte meg til dette prosjektet.

På lesefronten er jeg så godt som på stedet hvil, det ble lite lesing denne uka. Bortsett fra Maskeblomstfamilien, som jeg slukte på to kvelder og et par bussturer, er jeg nesten like langt i The Wheel of Time som for en uke siden. Men hver setning er fremgang, og jeg gleder meg til å lese ferdig nå! Håper din søndag var like avslappet og innholdsløs som min. Jeg nyter virkelige å ikke jobbe helger lenger. Forhåpentligvis blir ikke alle mine helger like stillesittende og late, men det er veldig deilig nå og da.

image

God søndagskveld!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

9 svar til Min søndag er lastet med

 1. lassegs sier:

  Dette hørtes spennede ut. Gleder meg til oppsummering. Har du sett denne propagandafilmen med Donald eller? https://www.youtube.com/watch?v=mzaYiMciIMY

 2. For et fantastisk puslespill! Håper du har hatt en god sommer, Maria 🙂

 3. Linda sier:

  Hei. Dette er nettopp det puslespillet jeg er på jakt etter. Hvor har du kjøpt dette, og hvor mye kostet det? skulle så gjerne overrasket min kjære med et slikt et 😉

 4. Jenny sier:

  Hei! Jeg har akkurat kjøpt meg samme puslespill, og lurer på om du husker/har mulighet til å sjekke målene på din puslematte? 🙂 Jeg finner også kun puslematte med opp til 3000 brikker, men lurer på om den er stor nok. Den er 150×100 cm, og mitt puslespill er 136×96 cm. Blir det for knapt, eller fungerer det å rulle sammen osv, likevel?

  • labansen sier:

   Heia 🙂 jeg måtte også kjøpe mindre matte enn tilregnet 4000 biter. Så den jeg har er til 3000, og det går akkurat. Den har vært med på flytting nå, og det har gått greit, men bare pass på å alltid ha sen liggende, ikke stående 🙂

 5. Jenny sier:

  Ok, takk for hjelpen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s